Onestin din nou alaturi de Norvegia

C.A.D.D.R.U. Bucuresti si Antirasistik Senter din Norvegia au desfasurat proiectul “Photo-Voice: eu-du-us”. Proiectul a constat intr-un schimb de tineri, finantat de catre Comisia Europeana prin programul Tineret in Actiune si s-a desfasurat pe parcursul a 15 zile in Moroeni, judetul Dambovita, in perioada 26 iulie- 9 august. El a reunit 30 participanti din Romania si Norvegia, cu totii avand in comun marginalizarea comunitatilor din care provin si faptul ca vor sa spuna lumii ceea ce cred ei despre propria viata in comunitatea din care fac parte.
Participand la acest proiect, reprezentanta Onestin , Diana Ghioc a avut sansa sa intre intr- un nou dialog intercultural si a putut cauta solutii pentru a ajuta la combaterea discriminarii, a marginalizarii si a barierelor etnice. Metoda folosita pentru a indeplini obiectivele principale ale proiectului a fost PhotoVoice. Aceasta metoda de educatie non-formala, Photo-voice, permite celor care in mod obisnuit sunt subiectele fotografiilor sa devina creatorii lor si sa prezinte dificultatile, sperantele, bucuriile, temerile vietii din comunitatile lor.

Pe langa faptul ca a putut dobandi aptitudini fotografice, reprezentanta Onestin a interactionat cu tineri din diverse comunitati din Romania si Norvegia si a participat la activitati non-formale care au avut in vedere dezvoltarea personala a fiecarui participant.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu