Encourage youth! Networking and strategies

Acesta a fost titlul ultimului training la care a participat Asociatia de Tineret Onestin. Cursul s-a desfasurat in perioada 8-15 august 2010, in localitatea Bad Ischl, in apropierea orasului Salzburg din Austria. Asociatia de Tineret ONESTIN a fost reprezenta de presedintele Alexandru Cristea, singura prezenta din partea Romaniei. Au mai fost prezenti inca 20 de tineri din alte 8 tari: Austria, Turcia, Estonia, Bulgaria, Spania, Italia, Polonia si Portugalia.
Intalnirea s-a axat foarte mult pe crearea de relatii in cadrul retelei europene Tineret in Actiune, cunoasterea celor 14 organizatii prezente, identificarea problemelor cu care se confrunta tinerii la nivel de tara si/sau UE si demararea unor proiecte care pot contribui la prevenirea sau combaterea unor necesitati dintre cele identificate.
“Consider benefica pentru Onestin aceasta participare intrucat am cunoscut noi organizatii, am invatat foarte multe din experientele celorlalti, fie bune fie rele, si la randul meu am oferit un bagaj important de cunostiinte si experiente dobandite in cadrul programului Tineret in Actiune, dar si in lucrul cu tinerii. Interesant a fost faptul ca, desi programul Comisiei Europene se adreseaza in special tarilor membre UE, am descoperit noi portite de a contacta si de a colabora cu organizatii nonguvernamentale din alte continente ale lumii precum: Asia, Afria si America Latina. Cred ca in momentul de fata, baza noastra de date a ajuns la peste 170 de parteneri din Europa si Turcia. Acest lucru are o importanta deosebita pentru Onesti si Romania care se fac cunoscute, prin intermediul nostru, in diverse colturi ale lumii, dar mai ales pentru tinerii onesteni care vor sa se implice in astfel de colaborari externe.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu