Cursuri de formare organizate de ANST

In perioada 17-24 august 2010, doi membri ai Asociatiei de Tineret ONESTIN, Adelina Chelniciuc si Alexandru Moise au participat, la Eforie Nord, la un curs de formare organizat de Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret, aflata in subordinea Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului. Training-ul, avand ca tema Comunicarea, face parte dintr-un proiect amplu, denumit “Implicare, Invatare, Inovare – Frontierele Cunoasterii”, care va implica, pe parcursul celor patru module, un numar total de 224 de tineri cu varste cuprinse intre 18 si 35 de ani.
Modulul “Comunicare” a reunit un numar de 56 de tineri din toate zonele tarii care, pe parcursul celor 7 zile si-au insusit notiunile acestui concept, precum si al aceluia de Relatii Publice, invatand sa utilizeze instrumente, functii si activitati specifice omului de PR, sa depaseasca barierele comunicarii si sa gestioneze crizele prin o mai buna comunicare. Printre activitatile practice s-au numarat infiintarea unui ONG si organizarea unei conferinte de presa. Modului s-a incheiat cu un examen compus dintr-un test teoretic si o proba practica, in cadrul careia participantii au trebuit sa elaboreze si sa prezinte un briefing de presa, urmand ca absolventii acestui curs sa primeasca diplome recunoscute pe piata muncii, elaborate de Consiliul National de Formare Profesionalt a Adultilor.
Cursul a imbinat activitatile de invatare non-formala cu momentele de relaxare oferite de malul Marii Negre, oferind participantilor sansa de a face schimb de experiente. Alexandru Moise a declarat: „Am ramas foarte placut surprins atunci cand am constatat ca un numar destul de mare de participanti stiau deja de Onestin, pentru ca mai participasera si la alte training-uri alaturi de membri ai Asociatiei care le-au lasat o impresie foarte buna.” Modulul „Comunicare” s-a incheiat in ziua de 24 august, nu fara noi prietenii legate, lacrimi, imbratisari si chiar promisiuni de viitoare colaborari sau parteneriate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu