Centrul de Voluntariat ONESTIN

ONESTIN continua activitatile initiate in cadrul proiectului „Centrul de Voluntariat - Resurse ?i Oportunitati pentru Comunitate”, finantat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe prin intermediul Centrului National de Voluntariat - Pro Vobis Cluj- Napoca.
Dupa ce a fost selectata din randul celor 27 de aplicatii, intre cele unsprezece care vor infiinta un astfel de Centru, Asociatia de Tineret ONESTIN a purces la drum prin inaugurarea spatiului destinat activitatilor de voluntariat la 1 decembrie 2010. Din acel moment a inceput programarea activitatilor si apoi elaborarea strategiei de atingere a obiectivelor propuse in planul de actiune elaborat la nivel local. Dupa o prima instruire a doi reprezentanti Onestin la Deva, urmeaza participarea la Oradea, in perioada 18 - 22 februarie 2011, a reprezentantelor ONESTIN, Alexandra Vlad si Adelina Pavelescu, la trainingul de Management al Voluntarilor, prezenta ce va consolida desfasurarea si implementarea activitatilor in cadrul Centrului.
Scopul proiectului de la nivel national este de a sprijini infiin?area a 11 centre de voluntariat in Romania, care sa raspunda atat nevoii de implicare a cetatenilor, cat si nevoii organizatiilor de eficientizare a muncii lor in comunitate. Unsprezece organizatii non-guvernamentale sau institutii publice care implica in mod constant voluntari in activitatea lor beneficiaza de consultanta si instruire pentru crearea si dezvoltarea Centrului de Voluntariat.
Adelina PAVELESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu