Campania „Tineri pentru suflete tinere” continua!

Campania „Tineri pentru suflete tinere”, un proiect marca „Centrul”, a ajuns in cea de-a doua saptamana. Campania are ca scop ajutorarea tanarului Cosmin Acatrini, diagnosticat cu Fistula Esotraheala si a carui singura salvare ar fi o operatie de 50 000 de euro in Ierusalim, operatie mult prea costisitoare insa pentru familia sa.

O prima actiune pentru a-l aduce pe Cosmin cu un pas mai aproape de salvare a fost concertul folk sustinut, saptamana trecuta, de Asociatia de Tineret ONESTIN si Clubul Montan Refugiul, concert prin care s-au strans aproximativ 2500 RON. In continuare, echipele de voluntari au trecut prin scolile si liceele onestene pentru a aduna bani de la elevii cu suflet mare. Astfel, s-au strans sume importante prin implicare, dorinta si solidaritate!

Enumeram, in ordinea contributiei, sumele stranse din instiutiile de invatamant onestene:

De la elevii Colegiului National „Grigore Moisil” a fost stransa suma de 2485 RON, de la Colegiul Nayional “Dimitrie Cantemir” - 1673 RON iar de la Scoala „George Calinescu” - 1110 RON.

Au urmat in acest top al solidaritatii Colegiul Tehnic „Petru Poni” cu 621 RON, Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” - 431 RON, Scoala „Sfantul Voievod Stefan cel Mare” - 345 RON, Colegiul Sportiv „Nadia Comaneci” - 291 RON, Liceul Teologic „Fericitul Ieremia” - 260 RON, suma totala fiind de 7216 RON. La Biserica Sf. Nicolae din Onesti, enoriasii au donat suma de 2200 lei, iar la Biserica Sf. Imparati Constantin si Elena suma de 2000 lei. Asteptam zilele acestea si sprijinul membrilor bisericilor catolice din Onesti, precum si a altor comunitati.

Patronul firmei Nevila, domnul Laurentiu Neghina, impresionat de efortul tinerilor, a fost primul dintre oamenii de afaceri onesteni care a contribuit, donand suma de 2000 RON.

Numerosi alti oameni cu suflet mare au donat din putinul lor, memorabil ramanand gestul parintilor unor membri Onestin: familia Caliman Maria, familia Radulescu Mihaela, precum si Cristi Lupu care au contribuit, fiecare, cu cate 100 de euro.

Multumim elevilor, domnilor directori, dar si profesorilor ce s-au implicat in acest caz si ne-au permis sa-l prezentam in scoli.

Campania continua si in aceasta saptamana, urmand ca voluntarii sa treaca prin firmele din Onesti. Speram ca strigatul de ajutor al lui Cosmin, dar si efortul tinerilor sa ii sensibilizeze pe oamenii cu posibilitati financiare din zona, pentru a contribui la salvarea unei vieti!

Pana acum am dovedit ca impreuna se poate, strangand in doua saptamani peste 4500 de euro, in afara sumelor intrate direct in cont!

Persoanele ce vor sa contribuie sunt asteptate la CENTRUL din str. Republicii nr. 47/56 sau sa doneze direct in contul deschis la Banca Transilvania- Sucursala 1055 Onesti. RON-RO 82 BTRL 0550 1201 R47896XX , EUR- RO 57 BTRL 0550 4201 R47896 XX, Titular cont- Dorinela Acatrini.



Sursa: Ziarul Ora 25

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu