5 ani ONESTIN

22 decembrie 2010 a fost zi aniversara pentru Asociatia de Tineret ONESTIN. De la membrii fondatori, preotii  Adrian Topa si Florin Smarandi, si pana la „boboci”, toti au sarbatorit cu bucurie cei 5 ani de activitate. De la eveniment nu au lipsit nici invitatii care i-au ajutat pe tineri de-a lungul anilor in realizarea activitatilor pe care si le-au propus. Au fost impartasite ganduri, emotii dar si fericirea de a face parte din aceasta familie minunata: familia ONESTIN. Alaturi de cei peste 100 de tineri, au onorat cu prezenta si vechi prieteni si colaboratori Onestin, printre care amintim pe domnii profesori: Mariana Berczki, Sorin Valerian Lungu, Laurentiu Caitar si Adrian Mihaila.

Cei mai implicati tineri au semnat un act de adeziune neconditionata la spiritul Onestin, iar cu acest prilej au exprimat si diferite ganduri si puncte de vedere. „Onestin a insemnat foarte mult pentru mine, pentru demersul meu de la copil, adolescent… si am numai ganduri de recunostinta fata de Parintele Florin, fata de cei cu care am colaborat si, bineinteles fata de cei care adera la Onestin, se implica in aceasta organizatie. Cred ca prezenta tuturor celor de fata in aceasta seara este o marturie ca la baza unei simple idei, s-a concretizat Onestinul. Cred ca este o placere pentru cei tineri sa se implice cu totul in Onestin si sa creada ca ideile lor, proiectele lor mici, pot deveni realitate si aceasta in cadrul Onestin, in special in a trai valorile si a le impartasi si celorlalti.” ne spune Paul Caliman, unul dintre cei mai vechi membri Onestin.
O declaratie care a surprins o mare parte din persoanele prezente, a fost cea a redactorului Ziarului ORA 25, Alex Toma: „Ma simt si eu de foarte putina vreme un membru al Onestin si parca as fi tentat, vazandu-va, sa-mi citesc cifra anilor invers. De putina vreme sunt, intr-adevar, pentru ca eu colaborez acum la acest ziar, dar stiu mai de mult de existenta Onestinului si de aceea n-am venit singur”. Acesta a acordat chiar si o diploma, diferita de actele de adeziune care s-au inmanat pe parcursul serii: diploma de excelenta, pentru Organizatia Non-guvernamentala a Elevilor, Studentilor si Tinerilor Instructori Non-conformisti, intr-un cuvant ONESTIN. O alta persoana care a impartasit gandurile sale celor prezenti la eveniment a fost omul de afaceri Laurentiu Neghina, sponsor oficial al Asociatiei de Tineret ONESTIN: „Sunt bucuros ca sunt in seara aceasta aici, vreau sa va rog in primul rand sa emotiile. Cu toate ca-i cunosc cam pe toti din sala, am emotii. Ce pot sa spun, decat ca felicit initiativa Parintelui Florin si a Parintelui Adrian pentru ce au facut... pentru ca au facut un lucru mare. Felicit tinerii, dar mai mult ii felicit pe parintii tinerilor, care i-au educat frumos, i-au invatat lucruri bune. Sunt tineri care stiu ca se poate face si altceva in afara de consumul de etnobotanice…”
Seara deschisa de recitalul de colinde al Corului mixt condus de parintele Adrian Topa, continuata cu un concurs quiz, minirecitaluri de colinde, demonstratii de dans, toate acestea fiind intretinute de spiritul amfitrionilor Constantin Negrut si Diana Croitoru, s-a incheiat cu un mini recital al Trupei Gara de Nord, muzica si voie buna.
La multi ani, ONESTIN!
Adelina Pavelescu
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu