Ziua Internationala a romilor, sarbatorita la Onesti

Biblioteca Municipala „Radu Rosetti” a gazduit, saptamana trecuta, o ampla manifestare culturala cu prilejul Zilei Internationale a Rromilor. La acest eveniment au participat elevi rromi de la Scoala cu clasele I-VIII nr. 1 si de la Scoala cu clasele I-VIII „George Calinescu”, ce au fost cuprinsi in proiectul „After School” (desfasurat in parteneriat cu Filiala Cosanzeana a Bibliotecii Municipale Radu Rosetti si Asociatia de Tineret Onestin).
De asemenea, au fost prezenti elevi de etnie rroma din comuna Dofteana, de la Scoala de Arte si Meserii „Scarlat Longhin”. Mediatorul scolar Calin Trandafir, vicepresedinte al Filialei Onesti a Partidei Rromilor - Pro Europa, ca organizator al acestei manifestari a incurajat, alaturi de operatorul de date Doina Dumitriu, voluntarul filialei bibliotecii Viorica Sandu si prezentatoarea spectacolului Victorita Vulpoiu, pe elevii onesteni participanti in cadrul Proiectului „After School” sa recite poezii si sa cante, lucruri pe care le-au facut cu o mare placere.
Frumusetea dansurilor etniei rrome a fost prezentata de elevii Scolii din Dofteana, indrumati de mediatorul scolar Ionut Avadani si profesorii Dana Camara, Adriana Hazaparu si Elisabeta Szabo. La manifestarea culturala de la Onesti a fost prezent si Paustin Balan, liderul Filialei Bacau a Partidei Rromilor - Pro Europa precum si reprezentanti ai filialelor acestui partid din Onesti si Dofteana.
Sarbatorirea Zilei internationale a rromilor la Onesti a prilejuit si acordarea mai multor diplome si a unor frumoase buchete de flori, pentru cei care le sunt mereu aproape etnicilor romi.
Stefan POPESCU
Sursa: Onestin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu