Campanie de 1 iunie sub semnul plagiatului, uitării şi politicainismului ieftin!

De câteva zile, în municipiul de pe Trotuş, un consilier local a demarat la nivel informal o campanie copiată, plagiată și cu un intens iz politicianist, ce crede că se va termina pe 1 Iunie, Ziua Copilului. Practic, acesta doreşte să se facă cunoscut ca un politician cu potenţial în fața celor care cred că pot aduce un zâmbet pe chipul unui copil. Toate bune și corecte în toată această poveste,dacă nu ar exista  câteva minciuni esențiale.

Minciuni și campanii politicianiste
„Fiecare copil merită o jucărie” crede, prin vocea unei ziariste locale partizane, un consilier local al puterii centrale, afirmând că „este o premieră pentru Oneşti această campanie, căci până acum nimeni nu a mai avut o astfel de iniţiativă. Aceasta se desfăşoară sub genericul „Fiecare copil merită o jucărie”, iar iniţiatorul îşi doreşte să-i implice pe toţi care cred că pot face ceva pentru copiii săraci”.
Aceasta scrie ziarista noastră, uitând complet acţiunile desfăşurate de Asociaţia de Tineret ONESTIN în cadrul campaniei 1 Iunie Bucuria Copiilor din anii 2009 şi 2010, desfăşurate sub sloganul „Fă o bucurie, dăruind o jucărie!”. Toate acestea, deşi a relatat la vremea potrivită, fiind prezentă în miezul acestor acţiuni de voluntariat.

Uitare intenţionată
Nu este uitare, ci este omisiune intenţionată, aşa cum, pentru un ziarist aşa zis independent, acţiunile noastre de un an şi jumătate nu au existat, cu o singură excepţie. Antipatiile personale şi slugărnicia partizană nu pot fi folosite de un ziarist ce se doreşte a fi obiectiv; dar credem că aceasta nu se doreşte. Precizăm că această acțiune există în Onești de 3 ani de zile și pentru o persoană și o instituție care se respectă, din decență așa ceva nu se face. Asta și deoarece copierea și consilierea proastă nu pot propulsa un om să-și facă nume într-un oraș cu nume onest, Onești.
„Această campanie este de fapt o mai veche idee a mea, dar pe care nu am reuşit până acum să o pun în practică”, a mai spus consilierul local, sfătuit prost de cei ce vor să facă imagine prin manipulare şi fals voluntariat.
Credem că acest gen de campanii sunt atributul ONG-urilor de profil şi implicarea dumneavoastră, chiar şi ca om politic, poate fi una discretă şi onestă, nu ca iniţiator, ci, eventual, ca susţinător. Dar, despre asta, ştiu mai bine consilierii dumneavoastră de imagine…
Nu ne aşteptăm la scuze sau explicaţii, ci ştim, ca şi în alte dăţi, că urmeză presiuni, atacuri, denigrări la adresa noastră, a sponsorului sau membrilor fondatori, toate din arsenalul  neocomunist al noilor „moguli de oraş ori de partid”. De această dată ne asumăm lupta, altfel ne-am încălca atitudinea noastră de tineri, nesupuşi liderilor vremelnici ai acestui oraş sau ai acestei ţări, ci doar propriei conştiinţe şi lui Dumnezeu.
Campania Asociaţiei de Tineret  Onestin, „Fă o bucurie dăruind o jucărie!”, continuă şi anul acesta. Începând cu Ziua de 2 mai, Ziua Naţională a Tineretului, vom demara această acţiune de voluntariat. Mai multe amănunte în numărul viitor al ziarului nostru.

Preşedinte
Asociaţia de Tineret ONESTIN,
Alexandru CRISTEA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu