Tinerii de la ONESTIN se pefectioneaza in Polonia si Spania

Asociatia de Tineret ONESTIN continua seria de proiecte europene si va participa in Polonia si Spania, la inceputul acestei luni, la doua programe de formare adresate lucratorilor de tineret.


Primul este organizat in parteneriat cu Fundatia „Initiative de educatie non-formala” din Polonia (Fundacja Inicjatyw Nieformalnej Edukacji). La cursul de formare „TALK TO ME!”- ce va avea loc in orasul polonez Olsztyn – parte a Programului Youth in Action, actiunea 4.3., finantata de Comisia Uniunii Europene, prin Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale, care se va desfasura in perioada 2 - 8 decembrie 2010, vor participa reprezentanti dintr-un numar de 6 tari (Bulgaria, Franta, Irlanda, Polonia, Romania si Turcia) si va avea scop principal identificarea si dezvoltarea de noi metode de comunicare.
Intr-o limba straina si educatie non-formala in lucrul cu tinerii. Echipa ONESTIN, ce va reprezenta Romania, este compusa din 3 membri selectati in baza acordului de colaboare realizat cu Scoala Nationala de Pregatire a Agentilor de Penitenciare Tirgu Ocna (2 participanti), coordonati din partea Onestin de Elena Rosu.
Cel de-al doilea proiect este cel organizat in parteneriat cu Asociacion Scoutopia Madrid. La cursul de formare „GreenMadGreen” - ce va avea loc in capitala Spaniei, Madrid si orasul San Lorenzo de El Escorial – parte a Programului Youth in Action, actiunea 1.1, finantata de Comisia Uniunii Europene, prin Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale, care se va desfasura in perioada 3 - 12 decembrie 2010, vor participa reprezentanti dintr-un numar de 5 tari (Malta, Turcia, Italia, Spania si Romania) si va avea scop principal dezvoltarea sustenabila a activitatilor specifice educatiei non- formale, promovarea cetateniei europene si a actiunilor de suport si sprijin, implicarea in actiuni de voluntariat si de protectia mediului, identificarea si dezvoltarea de noi metode de comunicare intr-o limba straina si educatie non-formala in lucrul cu tinerii. Echipa ONESTIN, este compusa din 7 membri selectati in baza acordurilor de colaboare realizate cu Scoala Nationala de Pregatire a Agentilor de Penitenciare Tirgu Ocna, Colegiul National Dimitrie Cantemir si Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara „Ion Ionescu de la Brad”. Cei sapte componenti ai echipei vor fi coordonati de un vechi membru Onestin, Laurentiu Caliman.
Asociatia de Tineret ONESTIN deschide, astfel, noi punti de comunicare si oportunitati de dezvoltare pentru partenerii sai, in folosul dezvoltarii profesionale si personale a tinerilor.
Cele doua echipe lucreaza la ultimele detalii dinaintea plecarii si sunt pregatite sa vina cu vesti bune din proiectele aminintite. In numerele viitoare vom prezenta imagini si marturii ale activitatii acestora; pana atunci, ramane sa le uram: drum bun si mult succes!
Adelina PAVELESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu