Portret de voluntar - editia a IV a, 2010

Odata cu Ziua Internationala a Voluntariatului (sarbatorita in intreaga lume pe data de 5 decembrie) si cu venirea anului 2011, declarat Anul European al Voluntariatului, ProVobis – Centrul National de Resurse pentru Voluntariat a organizat pe data de 6 decembrie, in Bucuresti, la sala UNESCO, lansarea celei de-a patra editii a publicatiei „Portret de voluntar”, in cadrul careia a fost nominalizat ca voluntar al anului, Claudiu Gaburel (Asociatia de Tineret Onestin).
Organizatii mari si mici din România si-au nominalizat cei mai dedicati voluntari pentru a aparea in paginile acestei publicatii, ca un gest de apreciere si recunoastere a daruirii lor. Anul acesta, din peste cei 100 de nominalizati, „Portret de voluntar” multumeste prin initiativa sa celor 89 alesi (de toate vârstele si pregatirile), pentru sprijinul, energia, si dedicarea lor acordate prin actiuni de voluntariat. Cu siguranta, aceasta plublicatie ii incurajeaza pe tinerii din România sa ia parte la cât mai multe actiuni si proiecte benevole.
Din partea Asociatiei de Tineret Onestin, la acest eveniment a participat Alina Ilie, studenta la Bucuresti.
Denisa CRETU


Claudiu activeaza in cadrul asociatiei din luna mai, 2006, moment in care a deprins primele abilitati in administrarea si dezvoltarea unei pagini web. De atunci a preluat site-ul asociatiei, administrându-l si in prezent (www.onestin.ro). Deasemenea, a participat la organizarea nenumaratelor spectacole pe plan local, fiind coordonatorul echipei audio-video. In momentul de fata este vicepresedinte al asociatiei si asistent manager al coordonatorului centrului de informare si consiliere al asociatiei.
Realizeaza majoritatea materialelor publicitare (flyere, postere, bannere), filmele de prezentare, slide show-urile. A participat incepând cu anul 2008, la patru proiecte internationale, unul in Spania, bazat pe invatarea scrierii de proiecte in context TiA, cel de-al doilea in Turcia, bazat pe un schimb de experienta foto-video, iar ultimele doua desfasurate in România, unde a facut parte din echipa tehnica.
In tara a absolvit 3 cursuri de formare, recunoscute de Ministerul Muncii, prin cadrul ANSIT, respectiv Managementul financiar, Managementul marketingului, Managementul programelor si proiectelor. In decursul celor aproape cinci ani de voluntariat, a acumulat mii de ore dedicate exclusiv activitatilor din cadrul asociatiei.
Deasemenea, a initiat si alti tineri in activitatile audio-video si IT, precum si in activitati de voluntariat, lucrând in mod special cu elevii de liceu.
In anul 2008, in cadrul Galei Voluntarului Bacauan, a fost nominalizat la categoria Voluntarul Judetului Bacau.
Sursa: Ziarul Ora 25

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu