Hai pe net la Onesti, o campanie ONESTIN pentru viitor!

Campania Hai pe Net, care s-a desfasurat la Onesti prin  Centrul de Voluntariat ONESTIN, in perioada 28 februarie – 5 martie 2011, a avut ca punct culminant ziua de vineri  4 martie.

In aceasta zi,  intre orele 16 si 20,  au trecut pragul Centrului pentru a accesa pentru prima data INTERNET-ul  peste 40 de persoane, la care s-au adaugat inca 20 care nu erau chiar la primul contact cu acest mod de informare si comunicare. Intre acestia au fost pensionari, someri si persoane din mediul rural, carora li s-au adugat tinerii care au sustinut campania .
30 de tineri voluntari au distribuit 400 de fluturasi, au informat prin afise  si direct in strada despre aceasta campanie, lor alaturandu-se si 4 voluntari turci care sunt implicati intr-un proiect in cadrul Serviciului European de Voluntariat. Acestia au convins onestenii si nu numai, sa acceseze site-ul de inregistrare in campania Hai pe Net, ajutand persoanele prezente sa utilizeze internetul  de la cele 8 computere puse la dispozitie in cadrul Centrului: „Am invatat oamenii sa foloseasca internetul, iar o femeie a stat chiar mai mult de o ora, timp in care a invatat sa foloseasca dictionarul online si email-ul, plecand de la noi foarte incantata, pentru ca in afara de noile deprinderi a reusit sa vorbeasca cu fiica ei si cu alte rude aflate la distanta.”, ne spune Denisa, voluntar la Centrul Onestin, incantata de faptul ca a putut fi de ajutor oamenilor care se aflau pentru prima data pe internet.
Deasemenea , campania a fost mediatizata prin intermediul ziarului si site-ului Ora 25 si a postului de Radio Connect Fm , la care s-au adaugat site-urile www.onestin.ro si site-uri partenere ori din presa locala si judeteana.
De-a lungul celor sase zile de campanie, 1000 de persoane au fost informate si aproape 400 s-au inregistrat, conform estimarilor noastre, prin intermediul campaniei realizate de Centrul Onestin, un pilon important fiind si cel de informare prin intermediul messenger-ului, Faceebook –ului si altor mijloace de comunicare moderne.
Prin aceasta actiune, tinerii de la Onestin au sprijinit Campania nationala care a reusit sa adune peste 16 000 de inregistrari, situand Romania pe un onorant loc trei la nivel european.
Cele mai interesante cazuri au fost fotografiate, filmate si inregistrate, din aceste marturii amintind cazul Adelinei, membru Onestin, care si-a convins bunica sa participe la aceasta campanie: „Am aflat de aceasta campanie prin intermediul nepoatei mele, care m-a corupt intr-un fel sa vin si, avand in vedere ca eu nu am mai lucrat inainte pe internet nu i-a fost foarte greu sa ma convinga. Am reusit sa citesc ziarul Ora25 si cateva retete culinare.” ne-a marturisit bunica Adelinei, promitand entuziasmata ca va folosi internetul in continuare, daca se poate chiar la Centrul Onestin. Un alt „internaut” ne spune ca: „Am mai folosit internetul, dar nu singura, tot cu cineva alaturi. Astazi voluntarul care m-a indrumat, m-a ajutat sa imi fac cont pe messenger si sa accesez site-ul Evaluare in Educatie”.
Multi oameni s-au dovedit a fi de-a dreptul incantati de ideea de internet, urmand ca aceasta campanie sa devina o permanenta pentru Centrul Onestin, care permite accesul gratuit in Centrul de Voluntariat, pentru documentare, informare si corespondenta pe internet.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu