Asociatia de Tineret ONESTIN continua sa gazduiasca voluntari din Turcia!

Perioada de sedere in România a primilor doi voluntari turci din anul acesta este aproape de final. In data de 7 februarie 2011 au sosit in orasul nostru Mehmet Sinan ÇARK si Yasin BASARAN in cadrul proiectului Overlooking Difficulties, desfasurat prin intermediul Serviciului European de Voluntariat. Cei doi tineri de 23, respectiv 17 ani, au avut diferite activitati in aceasta perioada, asociatia - gazda exprimându-si multumirea: „Imi place la ei ca sunt ambitiosi si dornici de munca, dornici de a-i ajuta pe ceilalti.

Deasemenea, m-au surprins prin faptul ca, cu toate ca unul singur stie engleza si nu la un nivel avansat, au reusit sa se descurce: si-au cumparat biletele de tren si au ajuns din Bucuresti intr-un timp record; iar a doua zi au gasit singuri drumul spre un supermarket de unde sa isi faca primele cumparaturi, cu toate ca a fost prima lor zi aici, in Onesti. Un alt lucru care ma bucura este acela ca se inteleg foarte bine atât cu colegii lor de apartament, cât si cu membrii ONESTIN, ceea ce denota ca sunt foarte sociabili. Cred ca in afara faptului ca nu prea stiu engleza, nu pot spune ca exista probleme!”, ne-a spus cu zâmbetul pe buze Ada Pavel, coordonatoare a activitatilor in cadrul proiectului.
Cei doi voluntari au participat si la activitatile desfasurate de Centrul Rezidential Alexandra in perioada 11-14 februarie când, impreuna cu ceilalti voluntari si copiii din centru, au facut felicitari cu ocazia zilei de Sfântul Valentin.     Acest lucru le-a placut foarte mult tinerilor voluntari, având in vedere situatia copiilor din centru si nu numai: „Cel mai mult mi-a placut la Centrul Alexandra. Faptul ca am stat cu acei copii si ca i-am ajutat m-a facut sa ma simt util. Nu e prima data când am activitati de genul acesta: in orasul meu merg de multe ori la un centru care se ocupa de astfel de copii.”, ne-a declarat Mehmet, unul dinte voluntari.     Surprinzatoare a fost si implicarea lor in campania „Tineri pentru Suflete Tinere”, in cadrul careia Asociatia de Tineret ONESTIN a incercat sa strânga cei 50.000 de euro, de care tânarul Cosmin Acatrini, diagnosticat cu Fistula Esotraheala, are nevoie pentru o operatie la Ierusalim. Impreuna cu voluntarii din Asociatie, cei doi au facut martisoare destinate vânzarii, in vederea strângerii acestei sume. O alta activitate a fost, de aceasta data, cea desfasurata la Colegiul National „Grigore Moisil” din Onesti. Tinerii voluntari au interactionat cu elevii, impartasind unii altora aspecte din cultura, civilizatia si religia lor.
De asemenea, ei au dat ocazia tinerilor Onestini de a participa la un curs de limba turca, urmând ca aceasta activitate sa fie continuata de urmatorii voluntari, F?rat DALLI si Vedat DALGIÇ, care vor sosi in Onesti pe data de 3 Martie.
Adelina PAVELESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu