Campania „Hai pe net” aduce mai multi romani online! CENTRUL de Voluntariat ONESTIN prezent la campania nationala !

Hai pe net din Europa in Romania!
Telecentre-Europe deruleaza in perioada 28 februarie – 5 martie campania Get Online Week, initiativa prin care isi propune sa aduca online pentru prima data peste 100 000 de europeni exclusi digital. Campania vine in sprijinul celor care nu au acces la noile tehnologii, dorind in acelasi timp ca cei care au inceput deja sa utilizeze aceste tehnologii sa aduca la telecentru o  persoana care nu  a utilizat niciodata calculatorul, nu a fost niciodata online si care pierde din oportunitatile oferite de acestea.

Campania, aflata la cea de-a treia editie, se desfasoara in acest an sub patronajul Comisarului European Neelie Kroes, Vice Presedinte al Comisiei Europene si responsabil pentru Agenda Digitala, care a dat clickul de start al campaniei pe data de 24 februarie la Bruxelles.
In Romania, campania denumita generic Hai pe net! este coordonata de Fundatia EOS (pentru mai multe informatii vizitati www.eos.ro) in parteneriat cu Fundatia Civitas, Microsoft Romania, ANBPR – Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania, APDETIC, Fundatia Tech Soup si Reteaua eCentrelor din Romania.
ONESTIN la Hai pe net!
In perioada 28 februarie – 5 martie 2011, sediul Centrului de Voluntariat ONESTIN este locul in care dorim sa aducem pentru prima data pe internet someri indemnizati, persoane aflate in cautarea unui loc de munca, varstnici, persoane cu dizabilitati si persoane aflate la limita exluderii sociale, tineri din centrele de plasament, etc.
Tinerii care frecventeaza Centrul ONESTIN au lansat aceasta activitate luni 28 februarie, implicand initial doar membrii si voluntarii Asociatiei de Tineret Onestin. Acestia se vor organiza in echipe ce vor populariza evenimentul, in acelasi timp invitand la Centrul pe cei ce pot fi beneficiarii activitatii.
Zilele de 2-5 martie vor fi cele in care, pe intreg parcursul zilei, dar in mod deosebit incepand cu ora 17, tinerii vor incerca sa aduca la Centrul cat mai multe persoane care sa beneficieze de serviciile on-line in concordanta cu scopurile proiectului Hai pe Net!
Judetul Bacau va fi reprezentat prin Colegiul Henri Coanda, Casa Corpului Didactic, Colegiul Tehnic Letea, Gradinita cu program prelungit nr 24, toate din municipiul Bacau, la care se adauga Centrul ONESTIN din Onesti.
Istoric si obiective
In editia a doua a campaniei derulata in 2010 s-au inscris peste 50 de comunitati din 20 de judete, aducand online intr-o singura zi aproape 21.000 de utilizatori, din totalul de 68.253 cati au fost inregistrati la nivel European. Acest numar a depasit cu mult asteptarile organizatorilor din Romania, care isi propusesera sa aduca cel putin 800 de persoane care se aflau pentru prima oara online si 5 000 de sustinatori care sa voteze pe site-ul campaniei.
In toate e-centrele, bibliotecile si scolile implicate in organizarea evenimentului Hai pe net! se urmareste atragerea cat mai multor persoane care se vor afla, poate, pentru prima data in spatiul virtual. Concret, cele peste 2.000 de persoane care vor fi pentru prima data „online” in Romania si cele peste 10.000 ce utilizeaza internet-ul in oricare din locatiile de tip telecentru de pretutindeni din tara, fie ca isi vor cauta un loc de munca mai bun sau ca vor vorbi cu rude sau prieteni aflati departe, fie ca vor afla cum pot economisi timp si bani, vor putea afirma, la sfarsitul zilei, ca au fost conectati cu lumea-ntreaga.
„Fiind un proiect care se desfasoara simultan in mai multe tari din Europa, am dori sa incurajam navigatorii romani care doresc sa sustina mesajul Hai pe net! sa acceseze link-ul www.ecentre.ro, dovedind astfel ca au fost online in saptamana 28 februarie - 5 martie, in cadrul campaniei Hai pe net! Toate hit-urile (inscrierile) vor fi contorizate de o aplicatie speciala, in timp real. Acest lucru va fi facut in mod simultan de catre toate celelalte tari participante, iar noi ne dorim sa fim printre primii in Europa“ declara Gabriela Barna, director al Fundatiei EOS Romania.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu