Managementul voluntarilor

In perioada 1 – 5 noiembrie, Deva a fost gazda unui important eveniment ce a avut ca target dezvoltarea voluntariatului la nivel national.
Conacul Archia a fost „casa” ce a gazduit intalnirea celor 11 ONG-uri, ce urmeaza a completa Reteaua Nationala a Centrelor de Voluntariat, intre acestea aflandu-se si Asociatia de Tineret ONESTIN, castigatoare a proiectului de infiintare a unui Centru de Voluntariat in Onesti.
Evenimentul s-a concretizat intr-un training ce a urmarit dezvoltarea capacitatilor ONG-urilor partenere, prezente. Asociatia de Tineret Onestin a fost reprezentata de Nicu Pantelimon si Claudiu Gaburel.


Proiectul este unul de anvergura si in acelasi timp vital pentru orice societate, stiut fiind faptul ca principala problema cu care ne confruntam, nu este reprezentata de lipsa de voluntari, dupa cum ar crede unii, ci mai mult de slaba coordonare a acestora si in acelasi timp de o lipsa de centralizare si un mediator real intre institutiile statului, societatea civila si voluntari.
Organizatorii acestui training, Provobis (Centrul National de Voluntariat, din Cluj Napoca), au urmarit ca participantii sa dobandeasca, atat informatii de natura strict teoretica, dar fara a omite si aspectul practic.
Astfel in decursul celor cinci zile de training participantii au fost antrenati in diferite workshop-uri, jocuri si ipostaze menite sa le dezvolte intreaga perceptie despre voluntariat pornind de la infiintarea, conducerea cat si promovarea unui centru de voluntariat, totodata cladind o temelie solida pentru fiecare viitor centru de voluntariat de la nivel local ce va reprezenta mai apoi o veriga din „lantul” centrelor de voluntariat din Romania.
Scopul centrului de voluntariat este acela de a oferi societatii locale un punct de intalnire intre necesitatile sociale si posibilitatea rezolvarii lor prin intermediul resursei umane - voluntarii.

Nicu PANTELIMON

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu