Industria jocurilor pe calculator, in pericol?

"Niciodata nu am fost atat de nesiguri de viitorul jocurilor online", a declarat Mike Capps, presedintele companiei Epic Games, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe aceasta piata.

Potrivit spuselor sale, dezvoltatorii majori de tehnologie si continut din domeniul gaming-ului sunt in pericol din cauza "jocurilor mici si ieftine", relateaza GamePro.

"Cum sa vand un joc de 60 de dolari, performant si de ultima generatie, cand exista pe piata telefoanelor mobile jocuri de 99 de centi?", se intreaba Capps, suparat pana si pe jocurile ce se distribuie exclusiv prin retelele de socializare.

"Ne aflam la o rascruce. Va mai exista distributie fizica in urmatorii zece ani? Sau chiar in urmatorii cinci? Ce se va intampla cu consolele next-gen? Dar cu lumea PC-urilor? Se vor mai putea face bani din jocuri care nu presupun conectare la internet? Si cum va evolua piata soft-ului destinat telefoniei mobile?", se intreaba presedintele companiei de jocuri.

Epic Games ocupa un rol fruntas in topul companiilor de jocuri virtuale, datorita "Unreal Engine" care se innoieste permanent si sta la baza multor jocuri FPS ("first person shooter" sau "o data pentru totdeauna") sau hibrid.



Sursa: Ziare.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu