Campaniile CENTRUL - „100% din inima pentru o inima!”

In parcul municipal din Onesti s-a derulat, incepand de sambata, o campanie umanitara organizata de Asociatia de Tineret Onestin prin Centrul de Voluntariat ONESTIN. Actiunea a beneficiat de colaborarea cu Doina Moscu, o onesteanca stabilita de peste 31 de ani in Canada ce si-a facut ca o datorie de constiinta sa se implice in astfel de cauze.
Actiunea s-a desfasurat in cadrul festivalului de 1 si 2 mai, cu scopul de a strange fonduri pentru ziaristul onestean Florinel Plantos care are nevoie de doua interventii pe inima.

Campanie umanitara dupa un model canadian
Campania s-a organizat dupa un model canadian conform caruia au de castigat si donatorii, ce pot intra in posesia unor premii, prin tragere la sorti. Cei care au dorit sa faca donatii pentru aceasta cauza umanitara au achizitionat un bilet in valoare de 3 lei, doua bilete la 5 lei sau trei la sase lei, iar pe taloanele respective si-au trecut numele si numarul de telefon. La sfarsit, din urna cu bilete s-a extras cate un castigator, care a obtinut jumatate din suma totala colectata pentru cauza umanitara, dar au existat si alti castigatori ce au intrat in posesia unor premii puse la dispozitie de Laurentiu Neghina prin firma Nevila.
In Canada, o astfel de actiune este denumita „50 – 50”, dar Onestin a ales o denumire mai populara, „Jumi-juma, ai si tu partea ta”, pentru ca jumatate din suma colectata merge la cel care are nevoie de sprijin umanitar, iar jumatate este acordata unuia dintre donatori. Prima zi in care s-a derulat noul tip de campanie umanitara a fost sambata, cand voluntarii de la Onestin echipati cu tricouri distincte, cu urne si bilete de participare la tombola, au pornit printre onestenii adunati in parc, la spectacolele de 1 si 2 Mai. Tinerii de la Onestin si-au instalat si un cort la intrarea in parc, unde au anuntat campania prin statia de amplificare si au impartit flyere cu informatii despre caz si campanie.

Premii la finalul primei zile
Tinerii voluntari au adunat, in prima zi, suma de 900 de lei, din care 450 de lei a fost premiul de 50 % care a fost castigat de Anca Chelmus, eleva in clasa a XI-a, la Colegiul National „Grigore Moisil”.     Tragerea la sorti a fost efectuata pe scena festivalului, de o fetita de gradinita, care a extras biletul castigator din urna. „A fost o surpriza placuta, pentru ca nu ma asteptam sa castig”, ne-a spus eleva care a castigat premiul de 50 %. La acest premiu s-au adaugat doua premii de cate 100 de lei, asigurate de Laurentiu Neghina si firma Nevila, care au revenit tinerilor Calin Mocanu si Denisa Papancea.

Declaratii ale organizatorilor
„Speram ca toata lumea a inteles ca este o actiune serioasa si ii invitam pe onesteni sa participe din nou la aceasta campanie”, ne-a spus Doina Moscu. Desi suma nu a fost prea mare in prima zi, actiunea a fost considerata o reusita, pentru ca in zona nu s-a mai facut niciodata o astfel de campanie. „Ma bucura faptul ca onestenii imbra?iseaza acest nou concept de a se implica in campaniile umanitare – ne-a spus Alexandru Cristea, presedintele ONESTIN. De altfel, am vazut foarte multi tineri care au raspuns pozitiv mesajului nostru si tot dintre ei au fost si castigatorii. M-as bucura ca ei sa fie un exemplu si pentru persoanele mai in varsta”.

Donatori generosi in a doua zi a  campaniei „Jumi-juma, ai si tu partea ta”!

Voluntarii Centrului de Voluntariat ONESTIN au continuat duminica campania umanitara „Jumi-juma, ai si tu partea ta”, cand s-au strans 600 de lei, din care 300 de lei a reprezentat premiul de 50 %, care a fost castigat, prin tragere la sorti, de Constantin Dumitru care a redonat o mare parte din suma castigata.
Premiile de cate 100 de lei, asigurate de Laurentiu Neghina si firma Nevila au fost castigate de Stefania Nela Isaic si Carmen Beca. Separat, voluntarii de la Onestin au mai adunat inca 400 de lei, de la cei care au dorit sa faca donatii, dar au tinut sa nu participe la tombola.
Cosmin in ceruri!
Tulburatoarea veste, primita in dupa amiaza zilei de 1mai, a plecarii dintre noi a tanarului Cosmin Acatrinei, cel ce s-a incercat sa fie ajutat de onesteni prin campania anterioara a Centrului, a facut imposibila desfasurarea ultimei zile din aceasta prima etapa a campaniei initiata in Onesti. In memoria lui Cosmin si a altor oameni ce nu au mai reusit sa fie salvati, nu ne vom opri si vom promova actiuni similare in scoli, licee precum si cu prilejul altor evenimente, avand scopul de a sensibiliza concetatenii si de a intari nevoia de solidaritate umana!
Ramai cu bine prieten drag !
Stefan POPESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu